2013. november 1., péntek

Seikon no Qwaser

Történet

Ebben az animében talán a történet a legkevésbé fontos, de valami azért akad a háttérben. Őszintén szólva elég zavaros, valamilyen egyházi kavarás zajlik, melynek résztvevői papok és apácák, a különböző qwaserek (magyar fordításban: szakértők) és a Mária-szerepkört betöltő lánykák. Ez utóbbiak azok, akik a szakértőket mellükből „megetetve”, erővel töltik fel azok különleges képességeit. Nekik ugyanis eme testrészük „somát”, azaz misztikus energiát termel amit bizony ki kell szívni a cickókból. Én egy ideig úgy hittem, hogy ezek a „Máriák” kiválasztott személyek, de a sorozatban igazából bárkinek kiszívhatják a mellét, maximum abban különböznek a csajok, hogy egyiknek rosszabb minőségű somája van, másiknak jobb.
Mint mondottam, a sztori tökéletesen lényegtelen. Az elején próbáltam nagyon figyelni, hogy ki kivel van, de aztán rájöttem, hogy felesleges. A qwaserek egymással harcolgatnak, vannak jók, és vannak rosszak. Még annyit érdemes tudni róluk, hogy hatalmuk mindig egy-egy elemhez kötődik. Van vas-qwaser, van higany-qwaser, van réz, van klór, van arany, stb. Egy idő után a periódusos táblázat minden eleme felvonul. A harcok is olykor kémia órákká fajulnak, fontos tényező lesz, hogy melyik anyag melyikkel lép reakcióba, melyik korrodálja el a másikat, stb.


Szereplők

Főszereplőnk Sasha, aki a vas elemet uralja. Egy kifejletlen, 13 éves fiúról van szó, fehér hajjal és 30 kilós testtel. Simán elmenne lánynak is, külsőre leginkább Jo-ra emlékeztet a Burst Angels-ből (aki ugye lány). Amúgy stílusra is teljesen olyan, tehát flegma, nemtörődöm, mindenkit lesajnál, és úgy tesz, mint aki unja az életét.
A másik két főszereplő Mafuyu és Tomo. Mafuyu, a vörös csajszi a szokásos hiperaktív típus, aki titkon szerelmes Sashába, Tomo pedig egy bamba, lassabb észjárású és bujább lány, gigantikus mellekkel megáldva. Arra, hogy ők és az Oroszországból származó Sasha hogyan kerülnek össze, már nem emlékszem (vagy nem is tér ki rá a film?).
Fontos még Ekaterina, aki szintén orosz, méghozzá a cári Romanov-dinasztia leszármazottja. Van egy irányítható gólemje (?), akit „anyának” hív, és aki tulajdonképpen a legenda szerint elveszett Anasztázia hercegnőt személyesíti meg. Ekaterina amúgy 11 éves, tetőtől-talpig lolita-típus, és ráadásul szadista. Vágyait a súlyosan mazochista Hanán vezeti le, aki repdes az örömtől, hogy a kislány rabszolgája lehet.
Rajtuk kívül persze van még számos karakter, mint Teresa nővér, vagy a „főellenség”, az Arany Qwaser, de számottevőbb figura nem nagyon van köztük.


Stílus, hangulat

Nagy kérdés, hogy a Seikon no Qwaser hentai (azaz kizárólag felnőtteknek szóló szexfilm) avagy sem. Talán még éppen nem az, de nagyon billeg a határon. Akitől távol állnak az erotikus sorozatok, azok messziről kerüljék el, ugyanis az anime lényegében nem szól másról, csak a mellekről. De komolyan. Vannak részek, ahol olyan 70%-ban csak melleket látunk, és körülbelül 10-20 mellszívás történik. TERMÉSZETESEN mondani se kell, hogy a mellszívás – bármennyire is egy merőben pragmatikus eszköz, ugyanis a harcokhoz kell – mindig orgazmus közeli élményt vált ki az „áldozatokból”. Szóval a mellbimbók látszódnak, nemi szervek szerencsére nem. De vannak helyette szado-mazo ihletettségű jelenetek, leszbikus játékok, pedofil hangulat, tehát minden, amit el lehet képzelni. Nehéz megmondani, mindezek nélkül jó lenne-e a Seikon no Qwaser, de valószínűleg nagyon nem. Itt kérem szépen az állandó bujaság tartja fent a figyelmet.
Ezenkívül a sorozat szépen megrajzolt, színekben gazdag (a lányokat illik változatosan kiszínezni), gyakran van benne hülyülés (persze leginkább erotikához kapcsolódó poénok), és némi brutalitás a harcok során. Az összecsapások jól koreografáltak, a képességek látványosak.



Benyomások, konklúzió

Ez tehát egy őszinte és egyértelmű anime. Nem árul zsákbamacskát, aki belekezd, az számíthat a mellekben való elmerülésre, és a tabu témákat döntögető soft-jelenetekre. Néha már egy kicsit soknak éreztem, főleg amikor mazochista kislányok csókolóztak, és az ott keletkezett nyálból jött létre a halálos higany, ami a harchoz kellett. De az se semmi, hogy amikor felbukkan a történetben egy 5 éves kislány, azon drukkolok magamban, hogy legalább őt ne ujjazza már meg senki… Megnyugtatásul közlöm: szerencsére nem történt vele ilyesmi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése