2013. május 14., kedd

Grenadier

Történet

Egy hatalmas mellű, 16 éves szőkeség, Rusyuna útját követhetjük nyomon, aki egy vallási rend igéjét hirdeti a világban. Az üzenet nem más, mint hogy mindenki hagyjon fel az értelmetlen háborúskodással, és inkább szeressük egymást. Ennek egy kicsit ellentmond, hogy a lány mestere a pisztolyharcnak, és ha megtámadják, akkor bizony védekezik is. De sosem akar ölni, minden küzdelmet inkább egy öleléssel fejezne be, ami hite szerint elpárologtatja az összes agressziót (ahogy elnéztem, amikor ellenfelei fejét óriási mellei közé húzza, azt kell mondanom, lehet benne valami). Csatlakozik hozzá egy Yajirou nevezetű szamuráj, majd később egy kislány is. Egy idő után azzal kell szembesülniük, hogy Rusyunát saját rendje akarja eltetetni lába alól, legalábbis erre utal az, hogy lépten-nyomon a közösség legerősebb harcosai (a Tíz Kiválasztott) támadnak rájuk. Így aztán céljuk a rend központja lesz, hogy megkérdezzék Tenshit (a női vezetőt), hogy miért is fordult ellenük.

Szereplők

Rusyuna kedves, naiv, aranyos, tehát mondani se kell, hogy kicsit unalmas a figurája. Gigantikus hosszúságú szempilláival és persze csöcseivel arat a férfiak körében, de mégsem alakul ki semmilyen romantikus szál a sorozatban. Imád forró fürdőt venni, és pisztolyával mindenre képes (ahogy a dekoltázsából kipattannak a töltények, egyenesen bele a tárba, hát az valami eszméletlen…).
Yajioru az elején még fontosabb karakternek tűnik, de menet közben nagyon eltűnik a háttérben. Szintén nem túl izgalmas a jelleme, leginkább a komoly, kemény harcos szerepét játssza. Az ő múltjából elég sok minden kiderül, többek között az, hogy az egyik főgonosz (Doushi) volt a korábbi parancsnoka, illetve más harcostársait is megismerhetjük.
Mikan az a kislány, aki egy vörös lámpás házból csatlakozik a csapathoz. Az anime-sorozatokban megszokottakhoz illően fiatalkora ellenére pontosan tudja, mit akar, és ehhez megvannak az eszközei is. Többek között ilyenek a luftballonjai (!), melyeket bármilyen formában el tud készíteni (!!) szinte másodpercek alatt (!!!). Van olyan, hogy sátrat csinál belőlük, vagy golyóálló (!!!!) teknőc-ballont, esetleg szexi playboy-nyuszi ruhát Rusyuna-nak… valahol itt akartam kikapcsolni a filmet.
Továbbá ott van még Tenshi, a vallási vezető, illetve a két gonosz: Doushi és Setsuna. Utóbbit 90%-ban Tenshi-álruhában láthatjuk, hiszen valójában arról van szó, hogy ő és Doushi fogva tartják a nőt, és a nevében irányítják az egész rendet. Doushi egy álarcot viselő ex-katonatiszt, aki nem ismer más módszert, csak a gyilkosságot. Ha például egy Kiválasztott csődöt mond Rusyuna ellen, akkor azt habozás nélkül kivégzi.


Stílus, hangulat

Jó sok harc van a sorozatban, de ettől függetlenül elég lightos a stílus. Vér egyáltalán nincs, és a csaták egy része inkább vicces véget ér, vagy az említett öleléssel végül „felmelegszik az ellenfél szíve”. A Kiválasztottak különleges képességei elég egyediek, elég ha csak Rusyunát vesszük. Amikor egymás után lő ki hat golyót, és azok egymást továbblökve törik meg végül az ellenség varázspáncélját, hát az nagyon pfff, de az se rossz, amikor EGYETLEN lövéssel robbant szét ötven darab felé száguldó rakétát, és aztán ugyanez a golyó még az azokat kilövő gépet is elintézi. Ahhham…

Benyomások, konklúzió

Elég vicces alkotásról van szó, de annyira nem estek túlzásokba, mint például a Soul Eater esetében. Azért a debil poénok, és a villantások (pl. harc közben elszakad a csaj bugyija) itt is megvannak, és nekem az is tetszett, ahogy a történetileg fontos fogalmaknál, mondatoknál, vagy egy szereplő bemutatásakor bevillan egy fekete kép, és fehér betűkkel kiírva megismétlik azt. Az opening és ending zenék viszont világra szólóan borzalmasak, mindenkit óva intenék tőlük.
Végül tehát azt mondanám, hogy ez egy kifejezetten aranyos mű. Egyszer meg lehet nézni, de senki ne várjon többet egy közepes szórakozásnál. Mély mondanivalót ne reméljünk, de a Grenadier nem is ezért készült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése