2020. július 23., csütörtök

Dead Leaves

Történet

Mi az, ami van olyan őrült mint a Kill la Kill vagy a Furi Kuri, sőt, még rajtuk is túltesz? A Dead Leaves egy véget nem érő ámokfutás, villódzás és üvöltözés, a teljesen elmebeteg kategória.
A sztori másodlagos, úgyse veszi senki komolyan. Két figura ébred fel valahol egy város szélén, és semmire nem emlékeznek. Ez viszont nem akadályozza meg őket abban, hogy elkezdjék módszeresen kifosztani a környéket, autót raboljanak és az őket üldöző rendőröket megtizedeljék. Nem sokáig tart azonban a móka, gyorsan tömlöcbe kerülnek. Azaz voltaképpen a Holdra, ami kissé sérül állapotban leledzik, és egy börtön is épült rá, hogy a legelvetemültebbeket oda zárják. Itt aztán a két jómadárnak kijut a mókából. Gúzsba kötve tengetik napjaikat, a kajáláshoz egy automata gépsor szállítja őket, és ugyanilyen automatizálva történik még ürítésük is: a masinák kiszippantják belőlük a végterméket, ha akarják, ha nem. Sok száz másik szerencsétlen osztozik sorsukban, de feltűnő, hogy mindahány borzasztó furcsán fest. A rabok torzabbnál-torzabb alakok, de hőseink sem különböznek túlzottan tőlük. a Következő részből ki is derül, miért.

Szereplők

A két figura közül az egyik testileg egy fiúra emlékeztet, de feje helyén egy TV-készülék helyezkedik el, ebben szerepel az ő arca. Igen, ez teljesen komoly, ő egy TV-fejű lény, és a képernyő ugyanúgy érző, lélegző része, mint bármelyik másik (pl. ha megsérül, vérzik). Az eszköz kicsit retró-hatású, ezért társa Retro-nak nevezi el őt.
Másik főszereplőnk egy lány, aki tulajdonképpen teljesen normálisnak mondható, bár az egyik szeme valamiért vörös, körülötte pedig ugyanolyan színű folt pompázik. Retro szerint úgy fest, mint egy panda, ezért a Pandy nevet aggatja rá.
Rajtuk kívül nincs sok számottevő karakter. A börtönben még kiemelkedő egy züllött orvos, és egy kéjenc fickó, akinek a... hát szóval a dákója egy aranyszínű fúró. Mondani se kell, hogy ez számtalan poén forrása lesz az alkotásban.
A gonoszok kapnak még kisebb kiemelést, tehát a börtön két felügyelője, és a fő-fő nővér, akit - mint az később kiderül - rokoni szálak kötnek Pandyhoz.

Stílus, hangulat, konklúzió

Iszonytató rohanás az egész, ezt valaki vagy nagyon csípi majd, vagy hány tőle. Illetve még ha vevő is a dologra, akkor is hangulat kell hozzá. Teljesen abszurd, karikatúra-parádé minden másodperc, nincs megállás. Nem lehet egy pillanatra sem komolyan venni, de ettől függetlenül nem annyira a humoron van a hangsúly, én legalábbis kevéssé tudtam nevetni, egyszerűen „túl sok". Ellenben kellően véres, néha csak úgy röpködnek a belek mindenfelé, és egyéb módokon is naturális. Van itt szó mindenféle testi folyamatról és csúnya beszédről, nem széplelkeknek való tehát. Hőseink halhatatlanok, hiába lövik őket gépfegyverrel a mű legnagyobb részében, néha menekülés közben el tudnak tűnni egy 2 centis lyukban, és Pandy gyereket szül fél nappal egy közösülés után. Itt ez már csak így megy, ahogy azon sem kell meglepődni, hogy az újszülött két pisztollyal bújik elő anyukából, és rögtön szitává lyuggatja a csúnya ellenséget. Ez a Dead Leaves, jó szórakozást hozzá ^^



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése