2013. május 28., kedd

Ikki Tousen

Történet

Vannak iskolák, és vannak tanulók, akik állandóan verekednek egymással. Valamiféle fél-illegális keretek között küzdenek, és a cél… nos, azt nem tudom, mi, de biztos fontos. Minden résztvevő egy leginkább 9-esre hasonlító fülbevalót visel (fiúk és lányok is, a színek eltérőek, de arról nincs szó a sorozatban, hogy ennek van-e jelentősége), és megvan köztük a hierarchia is. Menet közben kiderül, hogy minden szereplő egy réges-régi történelmi figurának a leszármazottja (a Három királyság korából), és hogy ez nagyon erősen determinálja jelenlegi státuszukat és sorsukat. Ezt igazából nem nagyon értettem, de ettől függetlenül is élveztem az alkotás.

Szereplők

Sok karaktert mozgat az összesen csak 13 részes anime, így vannak, akik eléggé elsikkadnak, vagy miután nagy dirrel-dúrral beharangozzák őket, végül nem történik velük semmi érdekes (pl. Unchou, a szamuráj lány).
Abszolút főszereplő Sonsaku Hakufu, a tipikus szeleburdi, világosbarna hajú csajszi, aki a végletekig naiv, és imád küzdeni. TERMÉSZETESEN rendelkezik egy hihetetlen, ősi erővel (egy ősi sárkány lakozik benne), ami időnként kitör belőle, ha bevadul. Ez igazából az ő története, de szerencsére nem kizárólagosan csak vele foglalkozik a sorozat.
Koukin Hakufu unokatestvére, és az ő dolga, hogy támogassa a lökött lányt. Nincs sok szerepe, verekedésben sem nagyon jeleskedik, aggódásban viszont annál inkább.
Ryomou egy birkózó stílusban küzdő, szemfedős lány (hogy miért van rajta szemfedő, nem derül ki, de amikor véletlenül lerepül róla, akkor látszik, hogy semmi baja nincs a szemének). Az elején elég mogorva, de a vége felé már abszolút pozitív jellemként látjuk. És persze látványnak sem utolsó.
Ryoufu Hosen egy zöld hajú, copfos lányka, aki elsősorban a főgonosznak beállított Toutaku-t akarja legyőzni. Nagyon erős harcos, és főként leszbikus beállítottságú. Barátnőjének elvesztését közvetett módon Toutakunak köszönheti, így érthető az iránta érzett gyűlölete.
Toutaku talán a legerősebb figura (bár ezt nehéz megállapítani), pedig egy nyeszlett, sebtapaszokkal borított fiúcskáról van szó. Szinte végig azt lehet hinni, hogy a legnagyobb kavarógép a filmben, ami így is lenne, ha nem lenne…
…Saji, aki miután Toutaku és Ryofu elintézik egymást, a nevető harmadikká válik. Valójában ő rángatja a szálakat, de végül ő is koppan.
Ezen felül van még Ukitsu, akiről az utolsó részben kiderül, hogy valójában ő a legerősebb harcos, aki Hakufu-t is fél kézzel legyőzi, de ott van Kaku is, aki csupán Toutaku „titkárnője”, de ő is szépen kavar a háttérben. És persze még sokan mások, de a főbb alakokat nagyjából részleteztem.


Stílus, hangulat

Meglehetősen könnyed, pedig a sorozat nagy részét a harcok, és az intrikák teszik ki. Érdekes kontrasztot alkot ez a szinte mindig meleg színekkel, a nyárral, a fehér-rózsaszín bugyik és miniszoknyák mutogatásával. A rajz nagyon szép, de nagyon durván a testiségre megy rá. Vicces, hogy a szoknyák olyan rövidek, hogy szinte csak övek, és az is mókás, hogy a lányok ruhái mindig ugyanúgy szakadnak el a harc közben, hogy még két textílfecni éppen takarja a mellbimbókat. A szex amúgy keményen jelen van, már-már hentai szinten. Persze nem mutatnak semmi konkrét dolgot, de van itt nyalakodás, ujjazás, leszbikus love, és minden, mi szem-szájnak ingere. Ha más animéket nézek, akkor olyan mintha a Tenjho Tengé-t keresztezték volna a High School of the Dead-del (iskolai harcok plusz erotika).

Benyomások, konklúzió

Abszolút nem bántam meg, hogy megnéztem az Ikki Tousen-t, és talán még néztem is volna egy darabig. Érdekes, hogy az animék többségében az események vontatottságára szoktam panaszkodni, itt viszont épp az ellenkezőjét kell felrónom hibaként: túl gyorsan pörögnek a történések, sok minden nincs kifejtve, és a végén is érződik, hogy gyorsan le akarták zárni. Az is kicsit csalódottságot okozott, hogy a befejezés elég nyálas lett. Saji-nak sem lesz semmi baja, Ukitsu és Hakufu pedig széles vigyorral „verekednek” egymással, hogy eldöntsék, ki az erősebb. Itt már minden korábbi komolyság és sötét hangulat odavész.
Ezt a „Három királyság” történelmi szálat pedig tényleg nem nagyon értettem. Az iskolák voltaképpen a birodalmakat jelképezik, és a tanulók olykor „birodalmi parancsot” kapnak, akár olyat is, hogy valakit meg kell ölniük. Mi van?? A karakterek pedig a történelmi uralkodókat, tábornokokat, harcosokat testesítik meg, és ugyanazt a sors-utat járják be, csak a 21. században.
Ettől eltekintve abszolút jó szórakozás, főleg aki szereti a bohémabb, erősen erotikus töltetű, verekedős történeteket, ahol azért olykor komolyra fordulnak a dolgok (meg is hal pár szereplő). Kellemes mozizást hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése