2013. június 24., hétfő

High School of the Dead

Történet

A High School of the Dead (a továbbiakban HOTD) sztorija a zombis filmek hagyományaihoz méltóan egyszerű, mint a bot. Kitör a világméretű járvány, mely leginkább harapással terjed, és aminek mi csak egy szegmensét, Japánt láthatjuk. A középiskolás fiatalok sikeresen menekülnek el a suliból, és kezdik meg bolyongásukat a városban.


Szereplők

Takashi és Rei a két első számú főszereplő, bár meg kell említeni, hogy ebben a sorozatban az 5-6 alap karakter teljesen egyenrangúan van jelen, és játékidőt is arányosan kapnak. Ők ketten tehát egy ex-pár, akik régebben szakítottak. A lánynak egy újabb pasija volt, aki azonban elhalálozik a zombi-járvány által már a legelső részben. Takashi talán még mindig szereti volt barátnőjét, de a büszkesége gátolja abban, hogy kezdeményezze az újabb együtt járást. A lelke mélyén Rei is szereti a fiút, de sokszor kritizálja, hogy másképp kellene viselkednie, stb. és akkor nem lenne vele semmi gond. Nekem emiatt Rei egyáltalán nem volt szimpatikus, bár azt meg kel hagyni, hogy a HOTD-ben szinte egyetlen olyan női figura sincs, aki ne lenne idegesítő.
Takagi egy rózsaszín hajú, szemüveges csajszi, aki nem átallja magát olykor zseninek titulálni. Amúgy valóban van sütnivalója, de sajnos borzasztóan okoskodó, mindenkit kioktat, és totál elkényeztetett. Ennek ellenére Kohta fülig szerelmes belé. Ami persze nem csoda, hisz a kövér, szemüveges srác valódi vesztes típus, akit biztosan orrba-szájba aláztak a suliban. A zombik eljövetelével viszont előtérbe kerül fegyvermániájának hasznossága, hiszen szuperül ért minden puskához és pisztolyhoz, valamint mesterien céloz.
Saeko egy halálosan nyugodt harcművész lányka, aki karddal írtja az élőhalottakat. Ő talán az egyetlen női karakter, akitől nem áll fel az ember hátán a szőr, bár a konzervatív világnézetű beszólásai elég viccesek tudnak lenni.
És végül ott van még az iskola nővére, a gigantikus mellű Marikawa, aki bár az egyetlen felnőttkorú a csapatban, mégis a legnaivabb és a legbénább mindközül. Sokszor fogalma sincs, hogy egyáltalán éppen hol van, de a járművek vezetését általában rá bízzák.
Csatlakozik hozzájuk még egy kislány, akit az egyik részben mentenek meg, illetve annak a kutyája, és persze sok mellékszereplő is feltűnik a zombikon kívül (pl. Takagi szülei).


Stílus, hangulat

Az egyik leghatásvadászabb alkotás, amit valaha láttam (versenyben az Ikki Tousen-nel), de ez hihetetlenül jól áll neki. A történet és a véres jelenetek nincsenek elviccelve, csak a „pihenőidőkben” fordul elő a baromkodás, és persze mindig erotikával párosulva.
Az alkotók egyértelműen a hatalmas mellek megszállottjai, hiszen a sorozatban az egyik legfontosabb tényező, hogyan remegnek, ugrálnak és hullámoznak a cickók a harc közben. A középiskolás lányokat a rajzolók igen fejlettnek képzelték el testi szempontból, és az is érdekes fantáziára utal, mely szerint ha négy lány egy fürdőszobába kerül, akkor azonnal egymásnak esnek, és elkezdik egymás melleit masszírozni és gyömöszölni…
A rajz amúgy gyönyörű, színes és csillogó – egy rossz szót sem lehet rá mondani. A zene is jó, amolyan college-rock, de persze japán stílusban.


Benyomások, konklúzió

Ha már zombis témánál járunk, hadd mondjam el, hogy sosem értettem azt, hogy egy élőhalott mi a fenétől döglik meg, ha belészúrnak egy kardot, vagy ha lelövik? (ti. már halott ugyebár) Na mindegy, ez úgy en bloc minden ilyen filmre érvényes kérdés, de hogy a HOTD-ről kimondjam a verdiktet: mindenkinek ajánlani tudom. Pörgős, izgalmas, drámai, szexi, gyilkolós, harcolós, szóval igazi popcorn-alkotás. A gyermetegebb elgondolások (például a teljesen életszerűtlen, végletekig gonosz szereplők, mint Shidou osztályfőnök) nem annyira zavaróak, szerencsére elsikkadnak az akció-dömpingben. Nagyon sajnálom, hogy összesen 12 rész jelent meg (akár egy délután alatt meg lehet nézni az egészet), érezhető, hogy a történet halad tovább, csak hirtelen elvágták. Remélem, azért egyszer folytatják… ^^



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése