2014. március 1., szombat

Haiyoru! Nyaruko-san

Történet

Egy Mahiro nevezetű srácra egyik nap "rászáll" egy kissé túlpörgött, ezüst hajú lányka, aki azt állítja magáról, hogy az űrből érkezett, és meg kell védenie piciny világunkat a csúnya, gonosz Cthulhu Vállalattól, ami... nem is tudom, mit akar, de a lényeg, hogy van valami konfliktus két frakció között. Számomra nem volt teljesen világos, hogy Mahiro hogy kerül a képbe, de nem is érdekes. A sztorit nagyjából az első rész első 10 percében elintézik, és már mehet is a baromkodás. A Föld egy galaxis-szerte elismert élvezeti forrás, hiszen annyi jó animét, hentait, videójátékot és szexfilmet gyárt, hogy nem csoda, ha a világűrből is felfigyelnek ránk.


Szereplők

Az ezüst-hajú lányka Nyaruko (teljes nevén Nyarlathotep, érdemes rákeresni a neten, hogy valójában hogy néz ki az erre a névre hallgató entitás), aki soha egy pillanatra sem áll le, és orbitálisan szerelmes védencébe, Mahiróba. Hogy miért, az nem derül ki, indokokkal a sorozat nem vesződik. A lényeg, hogy a csaj az első perctől az utolsóig ostromolja a srácot, aki nem győzi távol tartani magától őt. Úgy gondolom teljesen logikus, hogy egy tinédzser fiú minden erővel azon van, hogy kiabálással, verekedéssel, vagy bármi egyéb módon tolja el az őt csókolni-megnyalni-szeretgetni vágyó gyönyörű, fiatal lányt...
De a helyzet fokozódik, mert később színre lép Cthugha, aki szintén egy űrharcos, és aki fejébe vette, hogy Nyaruko lesz a felesége. Ehhez csak annyit kell hozzátenni, hogy Cthugha lány.
Aztán később csatlakozik Hastur, aki bár 100%-ig lánynak néz ki (és úgy is viselkedik), valójában hímnemű. Ő szintén szerelmes lesz Mahiróba, tehát a háromszög négyszöggé alakul.
Továbbá jönnek még szereplők, akik ugyancsak becsatlakoznak a társaságba, tovább bonyolítva annak szerkezetét. Egyfajta hárem jön létre, ahol a srác folyamatosan üti-veri az őérte epekedő csajszikat, és közben sopánkodik, hogy hova tűnt a régi, nyugodt élete. Főleg miután kiderül, hogy még az anyja is ex-démovadász, és az egyik osztálytársa is részese a csillagközi összeesküvésnek.
A sorozat komolyságát az is jól mutatja, hogy minden ellenfél előbb-utóbb a jó oldalra áll át, de akik nem, azokon is legfeljebb röhögni lehet.


Stílus, hangulat

Nagyon nagy hülyeség az egész, kínosan egyensúlyoz az „idegesítő” és a „még elviselhető” határvonalon, de én egész jól elvoltam vele. Persze meg tudom érteni azt is, akinek már sok lesz, mert eléggé túl van pörgetve, nagyon színes, és néha nagyon nyivákolós (főleg Nyaruko). A másik, ami kiverheti a biztosítékot, ha az ember ismeri (főleg, ha szereti) H. P. Lovecraft munkásságát, és a Cthulhu-mítoszt. A szereplők ugyanis nem titkoltan ahhoz köthető figurák, de teljesen kiforgatják, komolytalanná teszik az amúgy horror-mérföldkőnek számító műveket. Ezen kívül egyéb franchise-ok is megkapják a magukét, mint például a Pokémon ("téged választalak!" kiáltja  Nyaruko, majd földhöz vág egy kis labdát, és abból lesz a szuper járgánya), a Vissza a jövőbe mozifilm (felbukkan az időutazó autó), vagy az XBox (itt Xoth-nak nevezik) és még biztos volt olyan, amit nem ismertem fel.
Az anime amúgy totál lightos, szinte semmiről sem szól, szóval akik mély történetre várnak, nagy ívben kerüljék el.


Benyomások, konklúzió

Agyatlan kikapcsolódásként viszont teljesen használható a Haiyoru! Nyaruko-san, mondhatni kell ilyen is. Az erotika elmarad, bár az utalások azért megvannak, és olykor még nevetni tudtam. A legjobb poén az volt, amikor egy csatában az ellenfél előveszi a fegyverét, és felkiált: "ez egy űrbéli képesség blokkoló pisztoly". Majd lő vele, és valóban: hőseink űrbéli képességei eltűnnek. De az egyik csajszi is elővesz egy hasonló fegyvert, mondván: "ez egy űrbéli képesség blokkoló-blokkoló". Ő is lő, és a képességeket azonnal visszakapják. Erre az ellenség újabb pisztolyt kap elő: "ez egy űrbéli képesség blokkoló-blokkoló-blokkoló". És lő. Erre viszont jön a válasz: "űrbéli képesség blokkoló-blokkoló-blokkoló-blokkoló!"... és ezt játszák a végtelenségig. Primitív, tudom, de ezen legalább röhögtem. Azt hiszem, ebből a színvonalból mindenki el tudja dönteni, nekivág-e Nyarukóék 12 részes kalandjának.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése