2014. június 15., vasárnap

Dear S

Történet

Japánban (hol másutt?) leszáll egy UFO, és topmodell alkatú lánykák lépnek elő belőle. Ők a DearS faj, akik voltaképpen rabszolgák, és egy másik galaxisból jöttek. Hogy miért, az nem derül ki, mint ahogy az sem, hogy kiknek a rabszolgái. Mindenesetre érdekes, hogy 100%-ig emberi kinézetük van, csupán sokkal (?) szebbek mindenkinél, illetve mindegyikük vastag nyakörvet visel. Egy borús napon egy teherautó felborul az úton, amiből egy DearS példány gurul ki. A lányt egy Takeya nevezetű iskolás fiú találja meg, és fogadja be.


Szereplők

Takeya a már unalomig ismert tinédzser, aki alapvetően jószívű, de persze ezt sosem nem mutatná ki. Ahogy azt már megszokhattuk, legjobban akkor borul ki, ha egy gyönyörű, fiatal lány szeretne tőle valamit, mondjuk megcsókolni, vagy rámászni minél kevesebb ruhában. Természetesen a srác ilyenkor ordítva menekül, ki ne tenné ezt a helyében…
Ren (eredeti neve – vagyis inkább sorozatszáma – iszonyú hosszú, és csak ezt az első tagját jegyzik meg) a „hibás”, zöld hajú DearS. Eleinte még japánul sem tud, de aztán pár óra alatt megtanul (ebben jeleskedik ez a faj). Ahogy ez az idegeneknél szokás, azonnal alárendeli magát a „tulajdonosának” (ez lenne Takeya), és mindenben szolgálni szeretné. Ezt a fiú nem tudja értelmezni, és próbálja normális viselkedésre nevelni Rent. A lány amúgy visszafogott, kissé bamba, és elég ügyetlenke.
Nem úgy, mint a másik Dears, Miu. Ő, ahhoz képest, hogy szintén szolga, eléggé öntudatos, és hangoskodó. Érdekessége, hogy a haja körülbelül 20 kilót nyomhat, és a földet verdesi. Ő képviseli a DearS-eket abban az iskolában, ahol Ren is felbukkan Takeya oldalán.
Takeya szomszédja és gyerekkori barátja Neneko. Ő egy különleges anime-szereplő, mivel elég csúnyácska, és folyamatosan beleszól Takeya életébe. Persze mi már az első perctől tudjuk, hogy Neneko titokban szerelmes a fiúba, de ezt sosem vallaná be. Érdekes volt, hogy a sorozat végén mégsem jönnek össze, hanem a srác inkább a hatszor szebb Ren felé orientálódik. Bár talán ez mégsem olyan meglepő…
És hátra vannak még azok a karakterek, akikről nagyon keveset lehet megtudni az animében. Ilyen Nia, a félig macska (?), félig lány DearS, akinek szerepeltetésében semmi értelmet nem tudtam felfedezni, cserébe viszont irtó idegesítő. Képzeljünk el egy figurát, aki úgy néz ki, mintha valami mesejáték maskarát viselne, egész nap háztetőkön ugrándozik, és minden mondatát úgy zárja le, hogy „nyaa”. Aztán DearS szereplő még egy domina szerkóban pompázó, korbácsos nő, aki a faj vezetője, és az ő „verőlegénye”, a latexruhában feszítő, fehér hajú, óriás srác.


Stílus, hangulat

Szerintem már az openingnél eldől, hogy ki fogja azonnal kikapcsolni az animét. Ilyen cukormázas, rózsaszín cukimuki dalocskát, amit levágnak, nem sokat hallhatunk, és ettől persze a képi világ se marad el. A rajz amúgy nem túl nagy szám, de ez betudható annak, hogy nem mai darabról van szó (2004).
A sorozat nem más, mint hülyéskedések és erotikus utalások összessége. Valódi történet nem nagyon van, így én végig úgy éreztem, hogy egy életképet nézek, sehova nem haladt az egész. Az utolsó részbe azért csempésztek némi bonyodalmat, de senki nem fog a szívéhez kapni. Akciók (harcok) nincsenek, ellenben aki szereti a gegeket, a pofák vágását, a félreértésekből adódó vicces szitukat, az jól ellesz vele. És ott van még az erotika, ami azért nagyon lightos, nem kell nagy fülledtségre gondolni.


Benyomások, konklúzió

A DearS azért bosszantó, mert csurig van a japán perverziókkal (iskoláslányok, rabszolgák nyakörvvel, gyönyörű csajok, akiknek nincs akaratuk, stb.), de mindezt egy szuper-aranyos papírba csomagolja, egyszóval: sunyít. Minden percéről ordít a bujaság, elég ha csak Takeyáék tanárnőjét nézzük, aki minden részben más prosti-szerelést ölt magára, és annyit nyögdécsel, hogy egy pornófilmben nem hallunk ennyit. De az egész kedvesen, butácskán van előadva, csak nehogy félrevezessen ez bárkit, aki a tízéves gyerekének adná a kezébe a sorozatot.
Természetesen megvannak a kötelező elemek, mint a kaja (itt a dinnyés kenyér a rajongás tárgya), illetve olyan értelmezhetetlen elemek, mint a minden részben öt másodpercre bevágott kertészkedő igazgató, vagy az iskola szépfiúja, akit körülrajonganak a lányok.
A DearS tehát egy látensen perverz cukibomba, mindenki eldöntheti, kell-e neki ilyesmi.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése