2014. december 18., csütörtök

Yumekui Merry

Történet

A Yumekui Merry egy olyan sorozat, amiről nem igazán van mit írni. A történet sem bonyolult, egyszerűen indul és később sem lesz semmivel komplikáltabb. Egy bizonyos Yumeji nevű fiú találkozik egy Merry nevű, lila hajú, kalapos lánnyal, aki valójában egy álom-démon. A csaj emlékezetkieséssel küzd, továbbá azzal a problémával, hogy itt ragadt a valóságban, és nem tud visszatérni saját világába. Rajta kívül vannak más démonok, akik között akad gonoszabb is. Ezeknek a lényeknek szükségük van egy gazdatestre, vagyis egy emberre, akin keresztül működhetnek, de ebben Merry kivétel, mert neki nincs gazdateste. Yumukei pedig egy különleges tulajdonsággal van megáldva: képes látni másokon, hogy vannak-e rémálmaik.


Szereplők

A két főszereplőn persze kívül vannak még mások is, de mivel annyira érdektelen volt a cselekmény, nem igazán hagytak bennem nyomot a karakterek sem. Talán Ryotát, a tanárt emelném ki, mert ő volt egyedül, aki meglepetést okozott. Kiderül, hogy ő a gazdája a hírhedt Mistleteinn-nek, aki egy félelmetes, gonosz álomdémon. Ők tehát a főellenségek, akiket a végén le kell győzni. A tanár a sorozat feléig totál jó arcnak tűnik, így eléggé megdöbbentő volt, amikor hirtelen szadista állattá változik az egyik részben.


Stílus, hangulat

Nagyon szép a rajz, élénkek és szépek a színek, jó nézni. Merry szerelését meglehetősen szexire vették, így az erre fogékonyak bámulhatják a különböző testrészeit, bár mellek nem nagyon jutottak szegénykémnek ^^


Benyomások, konklúzió

Nekem uncsi volt, és végig úgy éreztem, hogy ez az anime inkább lányoknak készült. Az álomdémonokkal való harcok nem voltak vészesek, de rontott rajtuk a tény, hogy a démonok többsége egyáltalán nem olyan gonosz, és nem is bánják, ha visszaküldik őket a világukba. Mistleteinn az egyetlen, aki kellően szemét figura lett (ráadásul rohadt erős), így ellene lehet drukkolni. Szóval nagyjából ennyi. Kicsit lassú, és nincs sok értelme az egésznek, de ha épp nem találunk jobbat, el lehet nézegetni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése